Полиција која то није

Човек обележен црвеним кругом је старешина полицијске јединице која нас је ујутро на дан инаугурације, зауставила на излазу из Безистана ка Тргу Николе Пашића. Тај први кордон чинили су искључиво полицајци у цивилу, који су на његову наредбу видно истакли своје службене значке. Његово понашање одликовала је изразита агресивност и ароганција. На моје питање зашто не можемо да продужимо даље, одговорио ми је „због зато!“. На моје следеће питање, по ком основу, уследио је муњевити одговор: „ЗАТО ШТО ТАКО ЈА КАЖЕМ!!!“.
То јутро начинили смо почетничку гршку, зато што смо у наш покушај да прођемо до трга, кренули без пратње независних новинара и репортера. Уз нас су само били сниматељи ТВ Војводине и фантомске агенције ТАНЈУГ. (Заправо, ми чувари ватре, и наши свакодневни протести, и не постојимо у медијским извештајима тзв независних и слободних медија.)
Нешто касније исти тај старешина полиције, обележен црвеним кругом на screenshot-у снимка са Теразија, АСИСТИРАО ЈЕ батинашима, који нису имали обележија, и који су насрнули на нас приликом нашег другог покушаја да се пробијемо до платоа испред Скупштине.
Такође, командовао је и униформисаним кордоном који је, касније, зауставио покушај групе „7 захтева“ до допре до Скупштине, у Дечанској улици.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s